Ξενοδοχεία Μόνο για Ενήλικες: Μια Αμφιλεγόμενη Επιλογή

Πολύ συχνά επιζητάμε τις διακοπές, με σκοπό να χαλαρώσουμε και να ξεχάσουμε λίγο τον θόρυβο και τις φωνές. Ένα ειδυλλιακό μέρος δίπλα στη θάλασσα ή μέσα στη φύση, με εγκαταστάσεις και υπηρεσίες 5 αστέρων και με όλες τις ανέσεις που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε. Μέσα σε όλο το μαγευτικό σκηνικό, το κύριο σημείο που τονίζεται ξανά και ξανά δεν είναι άλλο από την ηρεμία. Η γαλήνη και η ησυχία που αποπνέει ένας χώρος αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα, για τα οποία αξίζει κάποιος να κάνει κράτηση.

Γιατί Έχουν Γίνει Τόσο Δημοφιλή τα Adults Only Ξενοδοχεία;

Αυτός ο χαρακτήρας του ειδυλλιακού ξενοδοχείου κινδυνεύει μερικές φορές από τις χαρούμενες και ξένοιαστες φωνές των παιδιών. Ο ίδιος ο σκοπός της ηρεμίας διαταράσσεται, καθώς πλέον ο θόρυβος της καθημερινότητας απλά μοιάζει να αντικαθίσταται από έναν διαφορετικό θόρυβο. Κι όσο υπέροχα κι αν είναι τα μικρά παιδιά, είναι φυσικό να γίνονται Φινλανδία θορυβώδη ορισμένες φορές.

Όταν όμως ένας καταναλωτής έχει πληρώσει για συγκεκριμένες υπηρεσίες και επιθυμεί να ηρεμήσει σε ένα μέρος όπου η γαλήνη διαφημίζεται, γιατί να μην μπορεί να το κάνει; Γιατί αποτελεί taboo η κατηγοριοποίηση ορισμένων ξενοδοχείων ως adults only; Όπως κάποιος άνθρωπος που δεν έχει παιδιά σπάνια θα καθίσει να ξεκουραστεί και να απολαύσει ένα ανοιξιάτικο απόγευμα δίπλα σε μία παιδική χαρά, έτσι και ένας άνθρωπος που βάζει ως προτεραιότητα την απόλυτη χαλάρωση δεν επιθυμεί να ακούει το θόρυβο που προκαλούν οι μικροί επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Κι αυτή υπήρξε η κεντρική ιδέα πίσω από τη δημιουργία τέτοιων ξενοδοχείων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό!

Ποιος Είναι ο Αντίλογος;

Από την άλλη μεριά όμως, όπως κάθε νόμισμα έτσι κι εδώ βρίσκουμε δύο ξεχωριστές πλευρές. Σε αυτή την περίπτωση ορισμένες οικογένειες στερούνται την απόλαυση ενός ξεχωριστού τόπου διακοπών, λόγω αυτών των κατηγοριοποιήσεων. Απλώς η ύπαρξη παιδιών δεν θα έπρεπε να αποτελεί τροχοπέδη στην ολοκλήρωση μίας κράτησης σε ένα ειδυλλιακό ξενοδοχείο. Μάλιστα, πολύ συχνά ο θόρυβος δε δημιουργείται από παιδιά, αλλά από ενήλικες που είτε τσακώνονται είτε διασκεδάζουν και μεθούν μέσα στα μεσάνυχτα. Όταν λοιπόν τα περισσότερα παιδιά κοιμούνται, τότε πολύ εύκολα μπορεί να διαταραχθεί η πολύτιμη γαλήνη του ξενοδοχείου από ενήλικες.

Αυτός ο διαχωρισμός φαντάζει άδικος σε ορισμένους. Αν γίνει δεκτός, τότε ανοίγεται η πόρτα και σε επιπρόσθετους διαχωρισμούς. Για παράδειγμα, μπορεί ένα ξενοδοχείο να απαγορεύσει την κράτηση σε ανθρώπους συγκεκριμένης εθνικότητας. Με το ίδιο σκεπτικό, μπορούν να ξεκινήσουν απαγορεύσεις σε άτομα συγκεκριμένου σεξουαλικού προσανατολισμού και ούτω καθεξής.

Τελικά Ποιος Έχει Δίκιο;

Όπως βλέπετε λοιπόν, υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στο ελεύθερο και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα ενός ανθρώπου και στους κινδύνους που ελλοχεύουν τέτοιες απαγορεύσεις. Αν και επί της ουσίας μια μέση οικογένεια θα προτιμήσει να απολαύσει οικονομικές διακοπές σε ένα μέρος προσβάσιμο και γεμάτο παιδιά, θορύβους και ζωντάνια, εν τούτοις θα έπρεπε να έχει την επιλογή της κράτησης σε ένα γαλήνιο, χαλαρωτικό θέρετρο.

Από τη μεριά τους οι ξενοδόχοι αναγνωρίζουν τη δυνατότητα κέρδους, μέσα από το εξειδικευμένο κοινό στο οποίο απευθύνονται. Οι ενήλικες καταναλωτές καλύπτουν τις επιμέρους ανάγκες τους, επιλέγοντας τέτοια ξενοδοχεία. Και ορισμένοι οικογενειάρχες αναζητούν αλλού πιο φιλική αντιμετώπιση στο αίτημά τους για διακοπές χωρίς διαχωρισμούς…