Η Κουζίνα της Φτώχειας Βασίζεται στη Χορτοφαγία

Γνωρίζετε τι σημαίνει η κουζίνα της φτώχειας; Δεν πρόκειται για μία νέα ανακάλυψη, φυσικά. Αντιθέτως, αποτελεί τη διέξοδο από τα προβλήματα που ανακύπτουν σε σχέση με το φαγητό και τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Με άλλα λόγια, η κουζίνα της κρίσης (όπως είναι διαφορετικά γνωστή) πρόκειται για μία στροφή στην εποχικότητα και στην συνειδητή χρήση κάθε υλικού στη μαγειρική.

Αντί λοιπόν να σπαταλά κάποιος υλικά, να αγοράζει πράγματα που δεν θα καταναλώσει και ύστερα να παραπονιέται επειδή δεν μπορεί να επιβιώσει, υπάρχει η λύση τη βιώσιμης μαγειρικής. Καθετί που αγοράζεται καταναλώνεται συνειδητά, έτσι ώστε να γίνεται σωστή χρήση των πρώτων υλών. Σε έναν κόσμο όπου επικρατεί η αφθονία, κάτι τέτοιο ίσως φαντάζει παράταιρο. Ωστόσο, αποτελεί τη βάση στην οποία μπορεί να οικοδομηθεί μία υγιεινή και οικονομική διατροφή.

Ακούγεται παράξενο λοιπόν; Πώς γίνεται ένα μοντέλο διατροφής να είναι ταυτόχρονα φτωχικό και υγιεινό, νόστιμο και πρακτικό; Η κουζίνα της φτώχειας έχει σίγουρα πολλά να μας διδάξει, los mejores prestamos urgentes. Και φυσικά είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το περιβάλλον, τις εποχές και τις εκάστοτε πρώτες ύλες που υπάρχουν κατά κόρον σε κάθε τόπο.

Σύμφωνα με την κουζίνα της φτώχειας ή της κρίσης, το κάθε νοικοκυριό θα πρέπει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους πόρους που διαθέτει. Για παράδειγμα, ένα σπίτι με κήπο οφείλει να καλλιεργεί τουλάχιστον τα απαραίτητα μυρωδικά και ορισμένα λαχνικά. Επιπλέον, τα ίδια τα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σωστά και να καλύψουν αρκετές διαφορετικές ανάγκες διατροφικά. Τα λαχανικά μπορούν να βράσουν, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας εύγευστος ζωμός και ταυτόχρονα να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη σε μία σούπα.

Η εποχικότητα αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην κουζίνα. Πέρα από τον οικονομικό παράγοντα, η ιδέα της εποχικότητας βοηθά το περιβάλλον και προσφέρει μία πιο υγιενή επιλογή διαβίωσης – mejores prestamos con asnef 24 horas. Για παράδειγμα, όταν αγοράζει κάποιος μονάχα προϊόντα στην εποχή τους, τότε η καλλιέργειά τους είναι πολύ πιθανόν να μην περιέχει πολλά χημικά και άλλες βλαβερές ουσίες. Αντιθέτως, η καλλιέργεια ενός φρούτου ή λαχανικού εκτός εποχής κοστίζει περισσότερο και το αποτέλεσμα είναι συχνά αμφιλεγόμενο.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο στην κουζίνα της κρίσης είναι η μαγειρική με πλάνο εβδομαδιαίο. Είναι πολύ πιο οικονομικό να μαγειρεύεις μεγάλες ποσότητες και να τις αποθηκεύεις. Με αυτό τον τρόπο, μειώνεις το κόστος και την ενέργεια που δαπανάς μαγειρεύοντας και ελαχιστοποιείς τον κόπο σου. Και μέσα στην εβδομάδα υπάρχει φαγητό έτοιμο, ώστε να αποφεύγονται τυχόν ατοπήματα με επιλογή παραγγελίας φαγητού.

Η κατάψυξη αποτελεί χρήσιμη προσθήκη σε κάθε νοικοκυριό. Εκτός από το ήδη μαγειρεμένο φαγητό που μπορεί να αποθηκευτεί εκεί με προσοχή, μπορεί να αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες προϊόντων σε προσφορά. Αν βρείτε λοιπόν κρέας ή λαχανικά σε προσφορά, μη διστάζετε. Αυτή η επένδυση που κάνετε τώρα θα φανεί οικονομικά στο κοντινό μέλλον, ειδικά σε προϊόντα που έτσι κι αλλιώς θα αγοράζατε.

Όπως βλέπετε, η κουζίνα της φτώχειας μας διδάσκι έναν πιο υγιεινό τρόπο διαβίωσης. Δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, καθώς η επίπλαστη αφθονία δεν αντικατοπτρίζει πραγματικές ανάγκες. Γι’ αυτό το λόγο και αξίζει να επαναδιαμορφώσουμε τις προτεραιότητές μας με τρόπο, ώστε να σεβόμαστε περισσότερο τη φύση και να αρκούμαστε σε λιγότερα υλικά αγαθά, με αφορμή την κρίση.