Δεν Ξέρεις Τι Να Πρωτοκάνεις

Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που κοιτάχτηκες στον καθρέφτη και αναρωτήθηκες τι πήγε στραβά. Θεωρείς ότι αυτό που περνούσε από το χέρι σου το έκανες και με το παραπάνω. Έλα όμως που κάτι θα σου έχει ξεφύγει. Είναι αρκετό τελικά να ξοδεύεις όλο και λιγότερα χρήματα ή πρέπει να πάρεις πιο δραστικά μέτρα:

Smartphone

Το κινητό σου είναι η προέκταση του εαυτού σου. Γιατί να μην το αξιοποιήσεις προς όφελός σου; Υπάρχουν εκατομμύρια εφαρμογές, από τις οποίες μπορείς να έχεις κέρδος. Ακόμη καλύτερα μάλιστα αν δημιουργήσεις την δικιά σου εφαρμογή. Εάν από την άλλη είσαι λάτρης της τεχνολογίας και σκαμπάζεις και κάτι τις παραπάνω, βρες μια καινοτόμο ιδέα και προώθησέ την μέσω του κινητού σου τηλεφώνου.

Οι επαφές που έχεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαντάζουν αρκετές για ένα καλό ξεκίνημα. Όσο «χαζή» κι αν θεωρείς ότι είναι μια ιδέα, μοιράσου την με φίλους και μπορεί να βγει κάτι χρήσιμο. Στην τελική, το κινητό σου δεν είναι πιο έξυπνο από εσένα.

Δάνειο

Μην πάρεις ποτέ δάνειο ή τουλάχιστον μην μπεις στη διαδικασία, εάν ο μισθός σου δεν επαρκεί ούτε για τα βασικά. Αν δεν μπορείς τώρα, δεν θα μπορέσεις ούτε αργότερα. Το σπίτι ή το αμάξι των ονείρων σου θα περιμένει γιατί αλλιώς θα βρεθείς προ εκπλήξεως. Έχει περάσει χωρίς επιστροφή η εποχή που τα δάνεια δίνονταν σωρηδόν. Βάλε τις «ανάγκες» σου σε δεύτερη μοίρα και δες τι πραγματικά είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα

Εντάξει, έχει περάσει ο καιρός που ήσουν φοιτητής και έμενες σε ένα δυαράκι με τα βασικά. Έλα όμως που το πορτοφόλι σου έχει άλλη άποψη. Γι’ αυτό άλλωστε η σκέψη του να συγκατοικήσεις με τα φιλαράκια πάντα κατέκλυζε το μυαλό σου. Αφού βλέπεις και μόνος σου ότι δεν βγαίνει ο μήνας, γιατί να μην βρεις ένα δύο φίλους, που είτε ζουν μόνοι είτε θέλουν να νοικιάσουν και να μείνετε σε ένα διαμέρισμα όλοι μαζί;

Δες το σαν ευκαιρία, έτσι ώστε να αναβιώσετε τις ένδοξες φοιτητικές στιγμές που τόσο αναπολείτε στις εκάστοτε συζητήσεις σας. Μόνο που τώρα το σπίτι μπορεί να είναι καλύτερο και φυσικά εξοπλισμένο με πιο πολλές συσκευές. Εξάλλου, τα χρήματα που θα μπαίνουν σε αυτό θα είναι από διαφορετικές τσέπες και με λιγότερο κόστος για την δική σου.

Δεύτερο χέρι

Έχουν ξεφυτρώσει σε γωνίες μαγαζάκια με ρούχα ή και συσκευές από δεύτερο χέρι. Αν ρίξεις μια ματιά σε αυτά τα μαγαζάκια, τότε μπορείς να βρεις εύκολα μικρούς θησαυρούς, τους οποίους μπορείς να πληρώσεις αρκετά πιο φθηνά. Μπορείς κάλλιστα να πουλήσεις και δικά σου πράγματα, τα οποία δεν χρησιμοποιείς, σε αυτά τα μαγαζιά.

Τελικά η ζωή με έξυπνες συσκευές και φίλους είναι πιο εύκολη και πιο οικονομική από όσο θα ήθελες να πιστεύεις. Με την κατάλληλη εκμετάλλευση των ευκαιριών που σου δίνονται καθημερινά, μπορείς να δεις την οικονομική σου ζωή να ανθεί. Ως αποτέλεσμα, αρκετά πιο άσπρες μέρες θα φαντάζουν στον ορίζοντα. Στο κάτω κάτω μια ζωή είναι αυτή! Όσο πιο ανώδυνα και αναίμακτα περνάς τις μέρες σου, τόσο πιο ευχάριστη γίνεται η ζωή και τόσο πιο χαρο